Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Προεκλογικός αγώνας, χιούμορ και πολιτική

Προεκλογικός αγώνας, χιούμορ και πολιτική
Η οργανωτική ομάδα του συνδυασμού μας, επέλεξε ένα συγκεκριμένο στυλ διακόσμησης του εκλογικού της κέντρου με πρωταγωνιστή τον αλησμόνητο Λάμπρο Κωνσταντάρα ως Μαυρογιαλούρο.
«Καταφέραμε» να γίνουμε θέμα συζήτησης και αρνητικού σχολιασμού από μέλη των αντιπάλων παρατάξεων. Είναι σίγουρο πως μέσα σε όλο αυτό το συνονθύλευμα υποψηφίων(περίπου 550 τον αριθμό) υπάρχουν και καλοί και κακοί …σε όλες τις παρατάξεις. Η λογική του διακόσμου του εκλογικού μας κέντρου έχει να κάνει με το γενικότερο πολιτικό κλίμα που έχει χαρακτηρίσει τον τόπο μας τα τελευταία χρόνια. Φυλλάδια κανένας από τους υποψηφίους μας δεν εκτύπωσε επειδή ξέρουμε το πώς τα αντιμετωπίζαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια ως ψηφοφόροι.

Να είστε σίγουροι πως υπάρχουν υποψήφιοι άλλων παρατάξεων τους οποίους θα χαιρόμασταν να τους είχαμε μαζί μας. Αν και δεν κατέστη κάτι τέτοιο δυνατό ειλικρινά θέλουμε να έχουν καλή επιτυχία και να μπορέσουν να εκλεγούν δημοτικοί σύμβουλοι .

Πιο σημαντικό από το ποια παράταξη θα εκλεγεί υποστηρίζουμε πως είναι να υπάρξουν άτομα ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ τα οποία να μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους για το καλό του νησιού μας.

Από εμάς και προεκλογικά και μετεκλογικά θα ακούσετε και θα δείτε πράγματα που δεν είχατε συνηθίσει στο παρελθόν.

Διαχωρίζουμε το ύφος του προεκλογικού μας αγώνα από τη σοβαρότητα με την οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του τόπου μας. Μόνο και μόνο η επιλογή μας να τολμήσουμε να κάνουμε την κίνηση που έχει προβληματίσει τόσο πολύ τους αντιπάλους μας, φανερώνει πως το τελευταίο πράγμα που είχαμε στο μυαλό μας ήταν «ο χαβαλές και η πλάκα».

Εχουμε επικεντρωθεί στον αγώνα μας, στο πρόγραμμά μας και στους τρόπους που θα κάνουμε να απομακρύνουμε τον κόσμο από την αδράνεια στην οποία με τις πολιτικές σας τόσα χρόνια τον έχετε οδηγήσει.

Σε τελική ανάλυση όμως , το μεγαλύτερο «χαβαλέ και πλάκα» έχουν οι κλασσικοί υποψήφιοι μακράς διαρκείας οι οποίοι έχουν αφιερωθεί σε ένα διαρκές κούφωμα μεταξύ τους , μέσα στο ίδιο τους το κόμμα, το οποίο περίτρανα αποδεικνύει ποιες είναι οι προτεραιότητές τους: Το επόμενο πολιτικό βήμα, οι πολλές ψήφοι για να διεκδικήσουμε έμμισθη θέση και να επηρεάζουμε καταστάσεις κτλ κτλ κτλ

Κύριοι επικεφαλής, ξέρουμε πως τον κατήφορο πολλών εκ των υποψηφίων σας και τον γνωρίζετε και τον παρακολουθείτε. Καταλαβαίνετε πως αυτό το παιχνίδι, δε συμβάδιζε με τον τρόπο που έχουμε μάθει να λειτουργούμε στη μας ζωή όλα αυτά τα χρόνια.

Μόλις 4 μέρες από την οριστικοποίηση των συνδυασμών, δικαιωνόμαστε για την επιλογή μας να επιλέξουμε τον αξιοπρεπή δρόμο της Υποτείνουσας και όχι αυτόν της συμμετοχής μας στα ψηφοδέλτιά σας όπου τα συντροφικά μαχαιρώματα «πάνε κι έρχονται». Για ποια συμμετοχή της νεολαίας μιλούσατε όταν θα βλέπουμε πάλι σταυρωμένα, ασταύρωτα να αλλάζουν χέρια, να πετιούνται, να σκίζονται, να μονοσταυρώνονται . ..

Κύριοι , είναι πασιφανές πως οι «βασικοί αντίπαλοί σας» βρίσκονται εντός των τειχών των παρατάξεών σας και σε καμία περίπτωση στα προβλήματα που όλους μας μας απασχολούν.

Οσοι ενοχλήθηκαν από το Μαυρογιαλούρο, κάποιο λόγο θα είχαν…

1 σχόλιο:

  1. Η καταπληκτική ταινία του Αλ. Σακελλάριου ” υπάρχει και φιλότιμο” (Α’ Προβολή: 6/12/1965 ) με πρωταγωνιστές τον Λ.Κωνσταντάρα , Δ.Παπαγιαννόπουλο κ.α. που έχει ως κεντρική φυσιογνωμία τον υπουργό Μαυρογιαλούρο, είναι η πιο διαχρονική (και πάντα επίκαιρη) ταινία που έχει γυριστεί στην ιστορία του Ελληνικού κινηματογράφου… Κάθε φορά που την βλέπουμε λοιπόν εκτός από το να γελάμε, προβληματιζόμαστε αναλογιζόμενοι ότι 45 χρόνια μετά την πρώτη προβολή της ταινίας η κατάσταση δεν έχει αλλάξει καθόλου παρά μόνο τα πρόσωπα. Αυτό που επικρατεί χρόνια τώρα είναι οι πελατειακές σχέσεις πολιτικών – ψηφοφόρων… Είναι λοιπόν τουλάχιστον αστείο να σχολιάζεται αρνητικά η διακόσμηση του εκλογικού σας κέντρου (εγώ αντίθετα την θεωρώ άκρως πολιτική) ειδικά αν αυτό έγινε από υποψηφίους που υποστηρίζουν οι δύο μεγάλες παρατάξεις , οι οποίες είναι οι κατ εξοχήν εκπρόσωποι του ” Μαυρογιαλουρισμού” και οι οποίες παρατάξεις έχουν οδηγήσει την Ελλάδα και τους Έλληνες στην σημερινή δυσχερέστατη οικονομική κατάσταση…

    ΑπάντησηΔιαγραφή