Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Οι θέσεις της Υποτείνουσας για τον πολιτισμό


  • Προάσπιση της λειτουργίας και προσπάθεια ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Καρλόβασι.
  • Δημιουργία Κέντρου Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης το οποίο θα μπορεί να συνεργάζεται με Πανεπιστήμια, Ινστιτούτα και άλλα ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού και να προσφέρει τόσο γενική, ακαδημαϊκή, λαϊκή επιμόρφωση, όσο και εξειδικευμένη επαγγελματική στους πολίτες και επαγγελματίες του νησιού. 
  • Δημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.
  • Συνεργασία με τη α/βάθμια και β/βάθμια εκπαίδευση, το Ιστορικό Αρχείο Σάμου, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου αλλά και φορείς όπως το ίδρυμα Δημητρίου για την ενθάρρυνση πραγματοποίησης πολιτιστικών προγραμμάτων, καθιέρωση της διεξαγωγής συνεδρίων,  με έμφαση στην τοπική ιστορία και τον πολιτισμό, ενίσχυση των Σαμιακών σπουδών και εκδόσεων.
  •  Δημιουργία Ενιαίου Πολιτιστικού Οργανισμού που θα συντονίζει όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του νησιού και παράλληλα θα στοχεύει στην αναβάθμισή τους. Παράλληλα, ο συνδυασμός μας θεωρώντας ότι ο πολιτισμός είναι βασικό συστατικό της ψυχικής αλλά και πνευματικής ανέλιξης των πολιτών, καθώς και στοιχείο κοινωνικής συνοχής και συλλογικής αυτογνωσίας, έχει μέσα στις βασικές του προτεραιότητες την υποστήριξη συλλόγων και οργανισμών που ασχολούνται  μ' αυτόν, πιστεύοντας ότι μια από τις καλλίτερες επενδύσεις, είναι αυτή στο συγκεκριμένο τομέα. 
  • Επίσπευση των ενεργειών για την ίδρυση του «Επικούρειου» και τη στέγαση των πολιτιστικών ομάδων και συλλόγων, δημιουργία Δημοτικής Πινακοθήκης η οποία οφείλει να είναι ένα ζωντανό κύτταρο πολιτισμού, ίδρυση Κέντρου Μοντέρνας Τέχνης στο Καρλόβασι. 
  • Πραγματική ενίσχυση, υποστήριξη και αξιοποίηση του Ireon Music Festival με σκοπό κυρίως την τουριστική προβολή του νησιού στους νέους εντός και εκτός Ελλάδας, στήριξη αλλά και εξορθολογισμός του φεστιβάλ Καλομοίρη. 
  • Ενίσχυση της Πυθαγορείου Ακαδημίας, αλλά και των τοπικών συλλογικών δράσεων, όπως τα ιστορικά και λαογραφικά μουσεία που λειτουργούν σε κάποια χωριά χάρη στο φιλότιμο των κατοίκων, πολιτιστικών συλλόγων κλπ, καθώς και της ντόπιας πολιτιστικής παραγωγής και των εργατών της. 
  • Ανάδειξη της σημασίας του Παλαιοντολογικού Μουσείου Μυτιληνιών, αξιοποίηση των Βιομηχανικών Κτηρίων στο Καρλόβασι και επίσπευση των ενεργειών για την ίδρυση του μουσείου ναυπηγικής τέχνης στο Ηραίον.
  • Ενίσχυση με κάθε μέσο του ρόλου και του έργου της Δημόσιας Βιβλιοθήκης ως πυλώνα παιδείας και πολιτισμού. Προβολή της ιστορικής σημασίας της και του θησαυρού των παλαιών βιβλίων που διαθέτει, ίσως και μέσα από την περιοδική επανέκδοση αυτών.
  • Συνεργασία με τα σχολεία του νησιού προκειμένου μέσα από εκδηλώσεις να έρθουν τα παιδιά κοντά στο βιβλίο. Διοργάνωση έκθεσης βιβλίου σε συνεργασία με τα βιβλιοπωλεία της περιοχής στον καταπληκτικό κήπο του μεγάρου της βιβλιοθήκης.
  • Εκμετάλλευση γενικά του κήπου της βιβλιοθήκης για τη διοργάνωση εκδηλώσεων.
  • Ενέργειες ώστε με τη βοήθεια της βιβλιογραφίας της βιβλιοθήκης,οι νέοι να μάθουν την ιστορία του τόπου.

1 σχόλιο:

  1. Ενίσχυση με κάθε μέσο του ρόλου και του έργου της Δημόσιας Βιβλιοθήκης ως πυλώνα παιδείας και πολιτισμού. Προβολή της ιστορικής σημασίας της και του θησαυρού των παλαιών βιβλίων που διαθέτει, ίσως και μέσα από την περιοδική επανέκδοση αυτών.
    Συνεργασία με τα σχολεία του νησιού προκειμένου μέσα από εκδηλώσεις να έρθουν τα παιδιά κοντά στο βιβλίο
    Διοργάνωση έκθεσης βιβλίου σε συνεργασία με τα βιβλιοπωλεία της περιοχής στον καταπληκτικό κήπο του μεγάρου της βιβλιοθήκης
    Εκμετάλλευση γενικά του κήπου της βιβλιοθήκης για τη διοργάνωση εκδηλώσεων
    Ενέργειες ώστε με τη βοήθεια της βιβλιογραφίας της βιβλιοθήκης,οι νέοι να μάθουν την ιστορία του τόπου

    ΑπάντησηΔιαγραφή