Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010

Σταθακιός Αλέξανδρος του Δημητρίου - υποψήφιος Σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Σπαθαραίων

Ο Αλέξανδρος Δ. Σταθακιός γεννήθηκε το 1970 στην πόλη της Σάμου, με καταγωγή από τους Σπαθαραίους Σάμου, όπου έκανε και τα πρώτα βήματα της ζωής του. Στη συνέχεια ακολούθησε τους γονείς του σε ένα μακρόχρονο ταξίδι στην Ελλάδα, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων του πατέρα του: Αθήνα –Φλώρινα- Κάσος- Πάτμος- Αθήνα. Στα 15 χρόνια του, η οικογένεια εγκαθίσταται οριστικά στη Σάμο.
Πήρε ΠΤΥΧΙΟ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ από το ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ (ΤΜΗΜΑ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ) και ΔΙΠΛΩΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ από το ίδιο πανεπιστήμιο.
Παρακολούθησε ειδική ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΡΟΛΗΨΗΣ (της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών & Προαγωγής Της Υγείας) του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ (ΟΚΑΝΑ) & του ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ (Ε. Π. Ι. Ψ. Υ. )
Από τον Μάιο του 2001, εργάζεται στο Κέντρο Πρόληψης και Αγωγής Υγείας Ν. Σάμου «Φάρος» σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, ως στέλεχος πρόληψης.
Το 1997-1998 εργάστηκε στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΑΜΟΥ «Ν.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ», ως υπάλληλος του Λαογραφικού Μουσείου του Ιδρύματος.
Το 1999-2000 εργάστηκε σε εταιρία διαχείρισης ευρωπαϊκών προγραμμάτων ως επιστημονικός συνεργάτης και ειδικότερα στο πρόγραμμα: ‘EUROPEAN IDENTITY, WELFARE STATE AND RELIGIONS’, το οποίο έχει σχέση με το κράτος πρόνοιας και την κοινωνικοποίηση των νέων.
Έχει λάβει μέρος σε πολλά σεμινάρια και συνέδρια, ανάμεσα σε άλλα: Συνεχιζόμενες εκπαιδευτικές συναντήσεις (2001 -2002): με θέμα τις «Παρεμβάσεις πρόληψης σε εργασιακούς χώρους- Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “EURIDICE” » που διοργανώθηκαν από τον Οργανισμό κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας(ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε.). «7ο Καλοκαιρινό Σχολείο Για Τις Θρησκείες Στην Ευρώπη» (Φλωρεντία – Ιταλία) με θέμα: «Γένος, Κοινωνία των Πολιτών και τις Θρησκείες στην Ευρώπη.». Έχει εισηγηθεί θέματα σε πολλά διεθνή συνέδρια για την Πρόληψη των Εξαρτήσεων (Ιταλία, Ισπανία, Κύπρος) και έχει συμμετάσχει σε ομάδες εργασίας για την κατάρτιση προγραμμάτων κοινωνικής παρέμβασης.
Από το 2006 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ και της ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, και έχει εκλεγεί 2 φορές Πρόεδρος του (2007-2009 και Σεπτέμβριος 2010 – )
Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση επέλεξε να εμπλακεί γιατί θεωρεί ότι με τις γνώσεις και τις εμπειρίες του μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη των χωριών της Ορεινής Σάμου και ειδικότερα των Σπαθαραίων, κάτι σαν επιστροφή στην «μόνη πατρίδα που έχει κανείς άνθρωπος, δηλαδή τα παιδικά του χρόνια»
Είναι πατέρας ενός αγοριού, του Δημήτρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου