Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Βιογραφικό του υποψήφιου Δημάρχου Σάμου κ. Γεωργίου


Ο Νίκος Γεωργίου έλκει την καταγωγή από τα Κοντέϊκα της Σάμου, απ’ όπου καταγόταν ο πατέρας του Μιλτιάδης Γεωργίου, και από το Βαθύ, τόπο καταγωγής της μητέρας του Αδαμαντίνης Καραγεωργίου. Γεννήθηκε στη Χίο το 1953 και τα παιδικά του χρόνια τα έζησε στη Σάμο μέχρι και την Α’ Γυμνασίου. Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές στην Αθήνα το 1971, αποφοιτώντας από το εξατάξιο Γυμνάσιο Ζωγράφου, και στη συνέχεια φοίτησε στην Οδοντιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. Μετά την αποφοίτησή του, το 1976, πήγε στις Η.Π.Α. για μεταπτυχιακές σπουδές στην Οδοντιατρική στο U.C.L.A. στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνιας όπου παρέμεινε για τέσσερα χρόνια και παράλληλα εργάστηκε για ένα βραχύβιο χρονικό διάστημα ως οδοντίατρος. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1981 και υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο Σώμα του Υγειονομικού και είναι Έφεδρος Αξιωματικός. 

ο υποψήφιος δήμαρχος Σάμου Κ. Γεωργίου

Από το 1983 ζει στη Σάμο και ασκεί το επάγγελμα του Οδοντιάτρου αναπτύσσοντας παράλληλα και κοινωνική δράση. Συγκεκριμένα για 5 συνεχή χρόνια είναι Πρόεδρος του Σ.Ε.Α.Ν. Σάμου. Επί σειρά ετών είναι μέλος και τα 2 τελευταία χρόνια Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης και Αγωγής Υγείας «Φάρος». Είναι ταμίας στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Σάμου και εκπρόσωπος του Οδ. Συλλόγου στην Ο.Κ.Ε. της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σάμου, κατέχοντας τη θέση του γραμματέα.

με τη σύζυγό του κατά τη διάρκεια επισκέψεων σε μουσεία και πολιτιστικούς χώρους

Είναι παντρεμένος με τη φιλόλογο-καθηγήτρια Ελπίδα Κατσικογιάννη με την οποία έχουν αποκτήσει τρία παιδιά, την Αδαμαντίνη, απόφοιτο Ιατρικής, το Μιλτιάδη, φοιτητή Δασολογίας του Α.Π.Θ. και τον Ευστράτιο, φοιτητή Αρχιτεκτονικής του Α.Π.Θ.

 
από τη συμμετοχή στον εθελοντικό καθαρισμό του αρχαιολογικού χώρου Ηραίου

1 σχόλιο: