Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΜΕΑ

Πληροφορηθήκαμε από την επίσημη ειδησεογραφική ιστοσελίδα της Χίου ChiosNews , ότι η μετακίνηση των αναπήρων της Χίου προς το μοναδικό και ενιαίο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας στη Μυτιλήνη, δεν θα πραγματοποιείται, μια που με ενέργειες του Δήμου Χίου, έως τις 20 Νοεμβρίου 2011 θα δημιουργηθεί αντίστοιχο Κέντρο στη Χίο, με την συγκέντρωση ενός αριθμού αιτήσεων που θα εξετάζονται από κλιμάκιο της αρμόδιας υπηρεσίας του ΙΚΑ. Αναρωτιόμαστε τι θα συμβεί με τους δικούς μας ανθρώπους με παρόμοια προβλήματα και αν θα εφαρμοστεί το ίδιο μέτρο και για τη Σάμο.
  
  H ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΑΜΟΥ ''ΥΠΟΤΕΙΝΟΥΣΑ'' εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση στα Άτομα με αναπηρία, θα θέσει το θέμα σε συζήτηση πρό ημερησίας διάταξης στο επόμενο Δημοτικό συμβούλιο καθώς επίσης θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε τα"" Άτομα με αναπηρίες να απολαμβάνουν μέτρα που εξασφαλίζουν την αυτονομία, την επαγγελματική ένταξη και την συμμετοχή τους στην κοινωνική , οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας '' , όπως το άρθρο 21 παρ 6 του Συντάγματος των Ελλήνων ορίζει.

   Παραθέτουμε το σχετικό δημοσίευμα της Χιακής ιστοσελίδας:





Διαβεβαίωση από Δήμο Χίου ότι θα δημιουργηθεί Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας στη Χίο
Σε συνέχεια εγγράφου προς το ΙΚΑ, Διεύθυνση Αναπηρίας, όσον αφορά το θέμα των υγειονομικών επιτροπών πιστοποίησης αναπηρίας, ο Δήμαρχος είχε επικοινωνία με τον αρμόδιο Δ/ντή Αναπηρίας κ. Ξένο, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι το θέμα θα έχει λυθεί έως τις 20  Νοεμβρίου 2011.
          Δεν θα γίνει καμία μετακίνηση ασφαλισμένων στη Μυτιλήνη, ενεργοποιείται, μέσω διαδικτύου (www.ika.gr) και του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), υπηρεσία, στην οποία θα απευθύνονται οι ασφαλισμένοι, προκειμένου να υποβάλουν τα σχετικά δικαιολογητικά, για να ελεγχθούν και με τη συμπλήρωση κάθε 15 ομοειδών περιστατικών, θα δημιουργείται πινάκιο και θα εξετάζονται στη Χίο από  κλιμάκιο, που θα επισκέπτεται το νησί μας από την Αθήνα.
          Για περισσότερες πληροφορίες, οι ασφαλισμένοι μπορούν να απευθύνονται στο ΙΚΑ και στο Δήμο Χίου, μέσω ΚΕΠ.

Από το γραφείο τύπου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου