Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013

Δελτίο τύπου: Μη λειτουργικό ΝΠΔΔ Τουρισμού και μη ύπαρξη αστικής συγκοινωνίας
ΥΠΟΤΕΙΝΟΥΣΑ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΑΜΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Οι τελευταίες εξελίξεις ανέδειξαν δύο γεγονότα τα οποία αποτελούν πρόκληση για το Δημοτικό Συμβούλιο από τη μία να επανεξετάσει επιλογές που έφεραν πίσω τον τόπο μας και από την άλλη να επιμείνει σε υλοποίηση προεκλογικών δεσμεύσεων οι οποίες για μικροπολιτικές σκοπιμότητες δεν πραγματοποιήθηκαν υποβαθμίζοντας τη ζωή πολιτών και επισκεπτών.


1. Το προηγούμενο Σάββατο διεξήχθη μία άκρως ενδιαφέρουσα ημερίδα που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία πολιτών με την υποστήριξη της Κοινωνίας Ενεργών Πολιτών, που είχε ως αντικείμενο το ρόλο τον οποίον πλέον παίζει το διαδίκτυο στην τουριστική προβολή ενός τόπου και τις στρατηγικές σχεδιασμού . Ακούστηκαν πάρα πολλά χρήσιμα πράγματα και η αίθουσα έμεινε κατάμεστη μέχρι το πέρας της εκδήλωσης. Για το νησί μας, υπάρχει ΝΠΔΔ (ο ΟΤΟΝΑΣ) που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να ασχολείται με τον Τουρισμό. Πολυμελές και δυσκίνητο όπως είναι όμως το σχήμα δεν προσέφερε ΤΙΠΟΤΑ στην Τουριστική Ανάπτυξη της Σάμου. Προτεραιότητα των Δημοτικών Συμβούλων ήταν να έχουν εκείνοι το πάνω χέρι στη λήψη αποφάσεων με το να ψηφίσουν σε ΟΛΑ ΤΑ ΝΠΔΔ από τα 13 μέλη που θα απαρτιζόταν το καθένα, εξ αυτών τα 7 να είναι Δημοτικοί Σύμβουλοι. Αποτελούσε δευτερεύον θέμα αν π.χ. για τον Τουρισμό υπήρχαν 7 Σύμβουλοι που να έχουν γνώση πάνω στο αντικείμενο. Την εξέλιξη όλοι τη γνωρίζουμε. Το ΝΠΔΔ έκανε μία μεγάλη τρύπα στο νερό. Και τώρα τι κάνουμε; Μένουμε με σταυρωμένα χέρια και αναμένουμε τις επόμενες Δημοτικές Εκλογές για να δούμε τι κάναμε λάθος και να το διορθώσουμε; Έχουμε τα χρονικά περιθώρια να χάσουμε έστω και μία μέρα που θα περιελάμβανε αποφάσεις για το ΚΡΙΣΙΜΟΤΑΤΟ θέμα της Τουριστικής Ανάπτυξης της Σάμου; H απάντηση είναι μία: "ΟΧΙ". Πρέπει να εκμεταλλευτούμε κάθε στιγμή και μέσα από τα λάθη που υπήρξαν, και τα οποία έχουν ως αφετηρία την ξεπερασμένη νοοτροπία και λογική του Δημοτικού Συμβουλίου, να αναδιοργανώσουμε από "χθες" σε πρώτη φάση το ΝΠΔΔ Τουρισμού και στη συνέχεια και τα υπόλοιπα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου μας. Η Υποτείνουσα από το μεθεπόμενο κιόλας Δημοτικό Συμβούλιο θα προτείνει τον ορισμό μίας τριμελούς Επιτροπής υπό την Προεδρία του κου Δημάρχου και την παρουσία των Προέδρων του Συλλόγου Ξενοδόχων και του Συλλόγου Τουριστικών Πρακτόρων η οποία μέχρι το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα έχει καταλήξει στο πως θα πρέπει να οργανωθεί το ΝΠΔΔ Τουρισμού το οποίο επιβάλλεται να αποτελείται όχι από Δημοτικούς Συμβούλους αλλά από ανθρώπους που ζουν από τον Τουρισμό και γνωρίζουν το αντικείμενο χωρίς να λαμβάνεται υπ όψιν τι ψηφίζει ο καθένας εξ αυτών. Παράλληλα δέσμευση ΟΛΩΝ πρέπει να είναι πώς το νέο υπερκομματικό όργανο θα το αφήσουν να δουλέψει, και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της επόμενης Δημοτικής Αρχής που θα επανεκλεγούν θα αποφύγουν αστειότητες του στυλ "να τους ξηλώσουμε αυτούς για να βάλουμε τους δικούς μας". Σε αυτά τα θέματα δεν υπάρχουν δικοί μας" και "δικοί σας". Υπάρχουν μόνο άτομα που έχουν το χρόνο, τη γνώση και τη διάθεση να προσφέρουν. Τόσο απλά...


2. Η έναρξη των εργασιών ανάπλασης , έφερε στην επιφάνεια και ένα άλλο θέμα το οποίο όλοι έσπευσαν να το συμπεριλάβουν στο πρόγραμμά τους προεκλογικά αλλά...οι πιέσεις είναι μεγάλες, οι ψήφοι πολλές και η μιζέρια κάποιων πέρα κάθε λογικής κι έτσι ουδέποτε υλοποιήθηκε.. Το θέμα έχει τίτλο: "ΑΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ". Τα τελευταία χρόνια στην πόλη της Σάμου έχουν αλλάξει πάρα πολλά. Η πόλη απλώθηκε σε πολύ μεγαλύτερη επιφάνεια, η κρίση έκανε τον κόσμο να προσπαθεί να βρίσκει τρόπους προκειμένου να περιορίσει τις μετακινήσεις με αυτοκίνητο. Η βενζίνη είναι δυσανάλογα ακριβή σε σχέση με τα μειωμένα εισοδήματα. Το λιμάνι μεταφέρθηκε στο Μαλαγάρι. Η εικόνα επισκεπτών με τις αποσκευές και μέσα σε απίστευτη ζέστη να περπατούν από την πόλη στο εμπορικό λιμάνι αποτελεί ΝΤΡΟΠΗ για όλους μας. Τα έργα ανάπλασης μείωσαν ραγδαία τις θέσεις στάθμευσης. Ποιος προέβλεψε το πως θα αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο πρόβλημα; Πρέπει άμεσα να προγραμματιστεί η ύπαρξη αστικής συγκοινωνίας και χώρος στάθμευσης στο Μαλαγάρι. Ο Δήμος διαθέτει ένα υπερπολυτελές λεωφορείο το οποίο ήταν προορισμένο να λύσει το πρόβλημα της αστικής συγκοινωνίας. Υπάρχουν δύο στάσεις, στο Τουριστικό Λιμάνι και στο Άνω Βαθύ, που στοίχισαν η κάθε μία στον έλληνα φορολογούμενο 45.000 ευρώ , όσο μία γκαρσονιέρα κάθε στάση. ''Κι ενώ έχουμε τις στάσεις, έχουμε και το λεωφορείο, δεν το θέτουμε σε λειτουργία και αφήνουμε το πρόβλημα αυτό να διαιωνίζεται. Πρόθεσή μας στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο είναι να ζητήσουμε από το Δήμαρχο να οριστεί 4 μελής Επιτροπή, με ένα μέλος από κάθε παράταξη, η οποία θα ασχοληθεί με τη λειτουργία Αστικής Συγκοινωνίας στην πόλη μας. Πρέπει να μάθουμε επιτέλους να βάζουμε πάνω απ όλα τους πολίτες αυτού του τόπου.


Κλείνοντας , να υπενθυμίσουμε πως η Υποτείνουσα εξακολουθεί να είναι παρούσα. Είμαστε ειλικρινείς: Περάσαμε φουρτούνες. Όσοι ζούμε την πορεία της Κίνησης, καταλαβαίνουμε. Παράλληλα όμως οφείλουμε να δώσουμε στον κόσμο να καταλάβει αυτό, για το οποίο αρχικά μας ψήφισε και στη συνέχεια τον έκανε να μας αντιμετωπίσει με συμπάθεια: Η φιλοσοφία μας είναι η μοναδική που μπορεί να αλλάξει το νησί μας.

Σάμος 21 Νοεμβρίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου