Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ενδιαφέρον και ομολογουμένως με κάποια απορία, διαβάσαμε την ανακοίνωση-κάλεσμα του Δήμου για “παλαϊκή κινητοποίηση” ενάντια στην υποβάθμιση της ζωής μας από την “κεντρική εξουσία”.

Χωρίς καμία διάθεση σαρκασμού, μας εξέπληξε ευχάριστα η “ξαφνική” αλλαγή στάσης των εκλεγμένων μας. Εν μία νυκτί από εκφραστές των κομματικών τους γραμμών στο νησί, έγιναν (;) ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ εκφραστές των συμφερόντων του νησιού προς το αθηναϊκό κομματοκρατούμενο κράτος.

Η “Υποτείνουσα” όπως πάντα, φυσικά και θα συμμετάσχει στην όποια κινητοποίηση διαμαρτυρίας διοργανωθεί, γιατί πιστεύουμε στην ενότητα και τη συνοχή της κοινωνίας, πέρα από σημαίες, χρώματα και δογματισμούς.
Παράλληλα όμως και χωρίς να θέλουμε να φανούμε δύσπιστοι ή ... μίζεροι

1. Θα περιμένουμε με πραγματικό ενδιαφέρον να μάθουμε το χρονοδιάγραμμα που έχουν υπόψιν τους οι άρχοντες του τόπου και πότε σκοπεύουν να υποβάλλουν τις ...προαναγγελθείσες παραιτήσεις τους. Η καλοπιστία μάς επιβάλλει να πιστεύουμε ότι υπάρχει κάποιο αποφασισμένο σχέδιο κλιμάκωσης των αντιδράσεων και η ξαφνική κινητοποίηση δεν είναι κάποια επικοινωνιακή φούσκα...

2. Δεν ελπίζουμε να ζητήσουν συγγνώμη από το Σαμιώτικο λαό, ούτε και να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης τους για τη σημερινή υποβάθμιση της ζωής μας άνθρωποι που ελπίζουν να παίζουν και στο μέλλον πρωταγωνιστικούς πολιτικούς ρόλους. Αυτό μπορεί να ήταν μία ειλικρινής κίνηση γενναιότητας, αυτά όμως φαίνεται ότι δεν είναι προσόντα για να ευδοκιμήσει κάποιος στην πολιτική ζωή της χώρας όπου ανθεί η ...φαιδρά πορτοκαλέα....
Απαιτούμε όμως, αντί για ανέξοδες διαμαρτυρίες, να μάθουμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τις σοβαρές και τεκμηριωμένες προτάσεις του Δήμου και της Περιφέρειας για την έξοδο από την ... τοπική μας κρίση που υποβαθμίζει τη ζωή μας, ευτελίζει την καθημερινότητά μας και μας κάνει να νιώθουμε ξεχασμένα “αποπαίδια” της χώρας μας.

Ελπίζουμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ οι άρχοντές μας να θυμήθηκαν ότι μπορεί να οφείλουν τις υποψηφιότητές τους στους κομματικούς τους προϊστάμενους, την εκλογή τους όμως την οφείλουν στο λαό της Σάμου! Οι γαλαζοπράσινες “παρέες” ας ασχοληθούν με τα προβλήματα του τόπου ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ με την ίδια σοβαρότητα που αντιμετωπίζουν τα σκαμπανεβάσματα των ποσοστών των κομμάτων τους και τότε θα μας έχουν ΔΙΠΛΑ τους!

Η “Υποτείνουσα” θα βοηθήσει με όλες της τις δυνάμεις να προωθήσει έναν τέτοιο δημιουργικό διάλογο και να κινητοποιήσει τις υγιείς δημιουργικές δυνάμεις του νησιού, έξω και πέρα από κόμματα, παραγοντισμούς και μικρές φιλοδοξίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου