Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


    Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από το έγκυρο δελτίο ειδήσεων της Σαμιακής Τηλεόρασης, ότι εξαιρέθηκε η Σάμος, το πλέον τουριστικό νησί του Β.Αιγαίου από το ρεπορτάζ του διεθνούς κύρους και εμβέλειας τηλεοπτικού καναλιού Travel Channel, το οποίο  βρέθηκε προ ημερών στη Μυτιλήνη και τη Χίο και με  κάλυψη των εξόδων φιλοξενίας και μετακινήσεων της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, προέβη σε καταγραφή διαφόρων δραστηριοτήτων και εθίμων, το συνεργείο του οποίου συνόδευσε σχεδόν παντού η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αποστολία Λύκου.
      Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι η περιφέρεια ουσιαστικά «εξαίρεσε» τη Σάμο από μια τέτοιου επιπέδου και εμβέλειας προβολή, λειτουργώντας με καθαρά τοπικιστικά και μονομερή κριτήρια. Φαίνεται πως η γνωστή από παλιά αντίληψη πως περιφέρεια είναι μόνο το νησί της Λέσβου(με ολίγη από Χίο), παραμένει ζωντανή και συνεχιζόμενη, παρά την αυτοδιοικητική μεταβολή του «Καλλικράτη».
      Καλούμε όλους τους φορείς και τους πολίτες του νησιού μας, να καταδικάσουν με τον πιο έντονο τρόπο την μονομερή αυτή ενέργεια και να απαιτήσουν άμεση αποκατάσταση από την Περιφερειακή Αρχή, παράλληλα με την άμεση απομάκρυνση από τη θέση της συγκεκριμένης Αντιπερειφερειάρχου.
    Είναι καιρός- και ανάγκη απ΄ ότι αποδεικνύεται- να απαιτήσουμε τα δικαιώματά μας, ακόμη και εντός των κόλπων της ίδιας μας της Περιφέρειας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου