Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ‘ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΤΕΙΧΩΝ ΣΑΜΟΥ’


Σε μια κατάμεστη αίθουσα, απόντων όλων των επισήμων, πλην του προέδρου της Δημ.Κοινότητας Μυτιληνιών, που έπαιξε άψογα τον ρόλο του οικοδεσπότη στο Πνευματικό Κέντρο ο Τομέας Πολιτισμού της ΥΠΟΤΕΙΝΟΥΣΑΣ παρουσίασε την πρόταση αξιοποίησης των Αρχαίων Τειχών της Σάμου. Μια αξιόλογη προσπάθεια στηριγμένη στην έρευνα και το μεράκι των ανθρώπων της, που εντυπωσίασε για την αρτιότητά της, για την άψογη οργάνωση της παρουσίασης, με οπτικό και έντυπο υλικό που διατέθηκε στο τέλος στους παρευρισκόμενους. Την παρουσίαση της πρότασης μοιράστηκαν κατά σειρά η φιλόλογος Ελπίδα Κατσικογιάννη, η Μαρία Βονάτσου,μέλος της Σπηλαιολογικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και ο Νίκος Τσούλος,πτυχιούχος Αρχαιολογίας, ο οποίος είχε επεξεργαστεί το οπτικό υλικό και ετοιμάσει ένα σύντομο βίντεο από την περιοχή των τειχών.
Το ακροατήριο έδωσε εύσημα στους διοργανωτές και στην Κίνηση και συμμετείχε με προτάσεις στο τέλος. Η ΥΠΟΤΕΙΝΟΥΣΑ έδειξε ότι δεν περιορίζεται στον τυπικό της ρόλο σαν δημοτικής παράταξης, αλλά ότι είναι ένας χώρος δημιουργικής έκφρασης νέων ανθρώπων, που αγαπούν τον τόπο τους και το δείχνουν εμπράκτως.


Μετά την πρόταση για την αρχιτεκτονική διαμόρφωση της παραλιακής, την πρόταση για τα αρχαία τείχη, καθώς και τις παρεμβάσεις της για τα πολιτιστικά του καλοκαιριού, ας περιμένουμε τις επόμενες κινήσεις της. 
Καλό είναι και οι υπόλοιπες παρατάξεις του Δημ.Σ., πλειοψηφίας και μειοψηφίας να μην αγνοούν τέτοιες ουσιαστικές προτάσεις και να μην περιορίζονται στα στενά έως και ασφυκτικά πλαίσια των συνεδριάσεων. Ο χώρος της κοινωνικής δράσης είναι σαφώς πιο ευρύχωρος. 

Συγκινησιακή φόρτιση υπήρξε στο τέλος της παρουσίασης από τον Νίκο Τσούλο, όταν ευχαριστούσε τα μέλη της Κίνησης και αφιέρωσε τη βραδιά σε φίλη-μέλος της Κίνησης που απουσίαζε για λόγους υγείας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου