Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ





Σάμος 25 Φεβρουαρίου 2011
ΨΗΦΙΣΜΑ




Η αιφνιδιαστική μείωση από το Υπουργείο Παιδείας, των πιστώσεων για τους διδάσκοντες συμβασιούχους του πανεπιστημίου Αγαίου, δυναμιτίζει τη λειτουργία του ιδρύματος, μεσούσης της ακαδημαϊκής χρονιάς και καθιστά αμβίβολη την έναρξη του εαρινού εξαμήνου.

Οι κάτοικοι του βορείου Αιγαίου θεωρούν το πανεπιστήμιο κόσμημα των νησιών, παράγοντα πνευματικής και πολιτιστικής ανάτασης, εργαστήριο παραγωγής και διακίνησης ιδεών, χωρο που διακονούνται σε υψηλό επίπεδο η επιστήμη, η διδασκαλία και η έρευνα,πολύτιμο εργαλείο που συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής. 



Κάθε απόπειρα υπονόμευσης, υποβάθμισης, κάθε ενέργεια που βάζει εμπόδια στην απρόσκοπτη και ομαλή λειτουργία του πανεπιστημίου, αποτελεί εχθρική ενέργεια και αιτία πολέμου.



Η ΥΠΟΤΕΙΝΟΥΣΑ, πιστεύοντας ότι εκφράζει την ομόθυμη οργή και αγανάκτηση των κατοίκων του νησιού, καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο τη μείωση των πιστώσεων για τους διδάσκοντες συμβασιούχους του πανεπιστημίου Αιγαίου. Απαιτεί από την κυβέρνηση την άμεση χορήγηση των 17 επιπλέον αναγκαίων πιστώσεων, τον άμεσο διορισμό των εκλεγμένων μελών ΔΕΠ και ΕΤΕΠ και την άμεση προκήρυξη όλων των νέων θέσεων.



Η παιδεία αποτελεί τη σημαντικότερη επένδυση, το πιο γερό θεμέλιο του μέλλοντος μιάς κοινωνίας και το έλειμμα παιδείας βασική αιτία της κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας.



Ας αναζητήσουν τα χρήματα που λείπουν στους απατεώνες, τους φοροφυγάδες, τους ημέτερους, τους ευνοούμενους, τα λαμόγια, τους μιζαδόρους.


Ας αφήσουν το πανεπιστήμιο Αιγαίου να συνεχίσει χωρίς προσκόμματα το έργο του και την πολύτιμη προσφορά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου